Bent u verhinderd voor een afspraak? Laat ons dit dan zo snel mogelijk, maar minimaal 24 uur of een werkdag van tevoren telefonisch weten om de kosten, berekend voor besproken tijd of behandeling, te vermijden. Zo kunnen we de voor u gereserveerde tijd aan iemand anders aanbieden. U werkt dan mee aan een gezonde doorstroom en planning en dat verkort de wachttijden. Ook echte spoedgevallen zijn dan wat makkelijker tussendoor te helpen. Afspraken die op maandag plaatsvinden, dienen dus uiterlijk de vrijdag ervoor geannuleerd te worden.

Bij niet tijdig annuleren zijn wij genoodzaakt om kosten in rekening te brengen. Deze bestaan uit onze vaste lasten die doorlopen in de tijd die voor u gereserveerd is. Het honorarium van de orthodontist wordt niet in rekening gebracht. U betaalt dan voor “niets” en moet dan ook voor de daadwerkelijke behandeling weer betalen. Dat is niet alleen zonde van het geld, maar ook zonde van de niet gebruikte tijd. De kosten van een te laat geannuleerde afspraak worden helaas niet door de verzekering vergoed.

Wist u dat niet nakomen van afspraken in Ziekenhuizen sinds juni 2003 in rekening gebracht worden? De wetgever wil en kan daarmee de wachtlijsten bekorten.